Motosikal / Lain Lain Roda

Tempoh Peralihan Tamat, EMOS Sah Pengedar Eksklusif Kawasaki

Edaran Modenas Sdn Bhd (EMOS) kini merupakan pengedar eksklusif baharu motosikal Kawasaki bagi pasaran Malaysia berikutan tamatnya tempoh peralihan selama enam bulan bersama KMSB Motors Sdn Bhd.

Tempoh peralihan ini berakhir pada 31 Mac 2022 dan dalam tempoh itu, EMOS telah pun memerhati, mempelajari dan menyesuaikan sepenuhnya operasi perniagaan rakan kongsi teknikalnya, Kawasaki Motors, Ltd. (KMC) untuk memastikan pemindahan pengetahuan sebanyak yang mungkin.

KMC kini memiliki 30% ekuiti dalam Modenas bersama DRB-HICOM Berhad sebagai pemegang saham majoriti syarikat motosikal nasional itu.

Roslan Roskan, Ketua Pegawai Eksekutif Modenas berkata pemilik motosikal Kawasaki tidak perlu bimbang kerana di bawah pengurusan baharu, tahap unggul produk dan perkhidmatan pelanggan akan dikekalkan. Syarikat itu juga merancang untuk memperluaskan operasi, membangun, mengeluarkan dan menjual motosikal Kawasaki.

“Selain itu, Modenas turut akan memperkenalkan model terbaharu Kawasaki dan melancarkan bilik pameran eksklusif Kawasaki yang baharu secara berperingkat. Oleh itu, nantikan pengumuman dari kami mengenai detik-detik menarik ini”, kata Roslan.

Dengan ekuiti yang lebih besar dalam Modenas, Kawasaki kini akan mengambil bahagian secara aktif dalam operasi di Modenas, dan bukan hanya sebagai pemegang saham. Dengan berakhirnya tempoh peralihan, Modenas akan mula memasang model Kawasaki terpilih dan pada masa yang sama mengimport model dengan enjin yang lebih besar untuk memenuhi pasaran yang lebih luas.

“Bersama-sama ahli berpengalaman kami dari KMC, kami dengan sukacitanya mengalu-alukan kehadiran Yusaku Kashiwagi, Ketua Pegawai Pemasaran Modenas secara rasminya. Kami semua bersungguh sungguh dalam menghidupkan semula jenama Kawasaki di Malaysia, di mana ia mempunyai lebih daripada 30 tahun sejarah,” tambah Roslan.

Sebagai pengedar eksklusif, EMOS melalui pengedarnya bukan sahaja akan menjual motosikal Kawasaki, tetapi juga akan mengedarkan alat ganti dan aksesori di Malaysia. EMOS juga akan menyediakan perkhidmatan pelanggan yang meliputi semua perkara teknikal dan isu panggilan semula (recall).

Seterusnya bagi semua jualan motosikal Kawasaki, alat ganti dan pertanyaan perkhidmatan berkaitan teknikal, boleh dirujuk kepada pengedar sah Kawasaki terpilih seperti senarai di bawah:

Previous post

Toyota GR Corolla Hadir Dengan 300 hp, Pacuan AWD Dan Transmisi Manual

Next post

Pra-Tempah GoCar Untuk Raya Agar Tidak Melepas

Amirul Mukminin

Amirul Mukminin

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.