Gaya Hidup

Diskaun Tol Elektronic 10% Di Lebuhraya Pantai Timur [KLK & LPT] Pada Hari Natal

Sempena menyambut perayaan Hari Natal bakal tiba, ANIH Berhad, pemegang konsesi Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (KLK) dan Lebuhraya Pantai Timur Fasa 1 (LPT 1) mengumumkan diskaun tol sebanyak 10% untuk semua pengguna yang membuat bayaran secara elektronik di KLK dan LPT 1.

76a1c283e2211be6-photo

Diskaun ini akan ditawarkan secara 24 jam, bermula jam 12.01 pagi hari Ahad, 25 Disember 2016. Pengarah ANIH Berhad, Dato’ Nik Fauzi Tan Sri Nik Hussein dalam satu kenyataan berkata, insiatif ini adalah sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat Syarikat terhadap komuniti, selain bertujuan memberi peluang kepada pengguna membuat pilihan dan menikmati nilai tambahan dengan bayaran tol yang lebih rendah pada musim perayaan.

Selain daripada itu, ANIH Berhad juga turut mengeluarkan Jadual Cadangan Waktu Perjalanan (TTA) sebagai langkah untuk membantu pengguna menikmati perjalanan yang selesa di KLK dan LPT 1 pada waktu puncak di musim perayaan Hari Natal.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

“Pengenalan jadual TTA sempena Hari Natal pula bertujuan untuk membantu menyuraikan aliran trafik ke waktu luar puncak, sekali gus membantu pengguna yang ingin ke pantai timur untuk menikmati perjalanan yang selesa,” katanya.

Pengguna dinasihati untuk merujuk kepada jadual TTA di laman web ANIH Berhad di www.anihberhad.com, mengikuti laman Twitter rasmi ANIH Berhad di @LPTTrafik atau Facebook di Lebuhraya Pantai Timur.

f65e6b287004d19e-photo

Jadual TTA yang diperkenalkan ANIH Berhad sejak 2009, terdiri daripada cadangan perjalanan berperingkat mengikut masa dan destinasi tertentu dari Lembah Klang ke negeri-negeri dan bandar-bandar utama di pantai timur Semenanjung Malaysia. Ia dirangka berdasarkan kepada analisis pergerakan trafik pada waktu puncak setiap kali musim perayaan pada tahun sebelumnya.

Pengenalan TTA bertujuan untuk membantu menyuraikan pergerakan trafik di laluan-laluan utama lebuh raya, plaza-plaza tol dan kawasan rehat pada waktu-waktu puncak.

Christmas TTA_ANIH Berhad

 

Nota tambahan dari Gohed Gostan: Pastikan anda betul-betul berjaga-jaga akan kehadiran binatang berkeliaran. Liar mau pun ternakan. Terutama sekali lembu. Terutama sekali senja, selepas maghrib sehingga lah subuh, waktu gelap. Walaupun Lebuhraya Pantai Timur, lebuhraya … ianya masih di tembusi oleh binatang-binatang ini dan bila anda tidak berjaga-jaga anda mungkin akan berlanggar dengan mereka kerana mereka suka muncul dengan tiba-tiba secara mengejut. Disamping kerosakan harta benda, berlanggar dengan lembu boleh membawa maut. Sama ada lembu atau kita atau kedua-dua sekali.

Berhati -hati dan berwaspada. Awas LEMBU!!!

Previous post

Volkswagen Tiguan Allspace Akan Buat Kemunculan di Detroit Auto Show

Next post

Rekod Jualan 45 Bulan Berturut-Turut Untuk Mercedes-Benz

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *