Gaya Hidup

Perikatan Renault-Nissan-Mitsubishi Mungkin Lebih Besar Daripada Toyota

Cadangan pengambilalihan Nissan Mitsubishi Motors akan menghasilkan perikatan Renault-Nissan-Mitsubishi  yang mungkin pada 2017 akan lebih besar dari gergasi auto Toyota untuk menjadi pemain nombor dua dunia dalam pengeluaran kenderaan ringgan global.

SUNNYVALE, Calif. (Jan. 7, 2016) – The Renault-Nissan Alliance will launch more than 10 vehicles with autonomous drive technology in the next four years. The global car group confirmed today that it will launch a range of vehicles with autonomous capabilities in the United States, Europe, Japan and China through 2020. The technology will be installed on mainstream, mass-market cars at affordable prices.

 

Sampai 2023, perikatan Perancis-Jepun ini akan mendahului Toyota hampir 1.2 juta kenderaan, 12 juta  – 10.8 juta. Sementara itu walaupun dengan segala isu-isu dalaman mereka; Volkswagen dijangka kekal pengeluar kenderaan-ringgan terbesar di dunia.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_20160610

Renault-Nissan di tengah-tengah due diligence untuk pengambilalihan, kerana pengakuan Mitsubishi bahawa ia telah memfailkan data ekonomi bahan api palsu untuk pelbagai jenama yang dijual di Jepun. Jika Nissan mendapati bukti penipuan tambahan, ia boleh membatalkan perjanjian itu. Jika tidak, ia dijangka mengambil pegangan besar dalam Mitsubishi pada bulan Oktober tahun ini.  Let the games begin!

Toyota Mirai award 2

Previous post

ANIH Berhad Mantapkan Operasi Di KLK Dan LPT 1 Untuk Hadapi Pertambahan Trafik Pada Cuti Aidilfitri

Next post

Hyundai Elantra 2016 Menang Anugerah Design International

Ross Hadi

Ross Hadi

21 tahun mengacara di radio.
8 tahun bersama Daniel Ferrnandez dalam rancangan Car Tunes di radio.
Kini di sini dan media sosial sejak 2014.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *