Gaya Hidup

Perodua Sumbang RM21,000 Kepada 7 Surau Di Selangor

Dalam menghormati dan meraikan kedatangan bulan Ramadan,Perodua melalui program Ihya Ramadan telah menyumbang wang tunai sebanyak RM21,000 kepada 7 buah surau di Selangor untuk menjalankan aktiviti kemasyarakatan di sepanjang bulan puasa.

“Kami percaya melalui program sebegini, kita dapat membantu institusi badan agama Islam ini menampung program-program yang akan mereka jalankan di sepanjang bulan Ramadan yang mulia ini.” Perodua Presiden & Ketua Pegawai Eksekutif, Datuk (Dr) Aminar Rashid Salleh berkata.

“Usaha sebegini akan dilakukan berterusan dalam mengukuhkan persaudaraan dan seterusnya membina masyarakat ke arah yang lebih baik,” kata Aminar.

Perodua Ihya Ramadan 02

Program Ihya Ramadan adalah acara tahunan yang dianjurkan oleh Perodua dalam usaha untuk mendekati masyarakat, khususnya melalui surau-surau yang berdekatan.

Surau-surau terpilih yang menerima sumbangan ialah Surau An-Nur, Bukit Beruntung, Surau Kampung Padang, Sg. Choh, Surau Hidayatul Mustaqim, Serendah, Surau Al- Ikhlas, Sg. Buaya, Surau Al-Rashidin, Bukit Beruntung, Suray As Soodiqin, Bukit Beruntung dan Surau Al-Ittihadiah, Shah Alam.

Turut hadir Pengerusi Badan Agama Islam Perodua (BAIP), Encik Noor Hashiman Sulaiman dan Ustaz Fauzi Abdul Hamid, Ketua Hal Ehwal Agama Islam Perodua.

Previous post

Penutupan Terowong Genting Sempah

Next post

Takhta Siri TCR Asia Jadi Rebutan Di Buriram

Amirul Mukminin

Amirul Mukminin

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *