Psst!

Bosch Mahu Selamatkan Enjin/Kereta Diesel

Robert Bosch GmbH mendakwa telah membangun sistem ekzos yang mengurangkan pelepasan diesel kepada persepuluh had undang-undang. Ia juga tidak memerlukan perkakasan baru dan berfungsi dengan baik pada suhu sejuk. Sekiranya sistem berfungsi dan Bosch berkata ianya memang berfungsi, pengeluar oto mungkin dapat mengelakkan larangan kenderaan diesel.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

“Dengan teknologi ekzos baharu ini, larangan menyeluruh memandu di pusat-pusat bandar utama di dunia tidak lagi menjadi masalah. Mengapa? Kerana kita kini mempunyai teknologi untuk menyelesaikan masalah nitrogen oksida lalu lintas jalan raya, ” kata Volkmar Denner, Ketua Pegawai Eksekutif Bosch, pada sidang akhbar.

Bosch tidak mengatakan berapa kosnya untuk sistem itu dilaksanakan. Walau bagaimanapun, kelemahan terbesar untuk sistem kawalan pelepasan diesel Bosch ialah ia hanya dilaporkan akan berfungsi pada kenderaan baharu. Oleh itu, pemilik tidak akan dapat mengubah suai diesel yang sudah ada di jalan raya.

 

Previous post

Honda Everus Menyerupai HR-V Hybrid Yang Baharu

Next post

Recall Seluruh Dunia Enjin Audi 2.0L TFSI Berlaku Sekarang!

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>