Cerita Auto

Warna Kereta Yang Mana Paling Bernilai Di Pasaran Kereta Terpakai?

Kepada pengedar kereta terpakai Malaysia warna kereta perak dan kelabu adalah yang terbaik di pasaran kereta terpakai kerana mereka menyembunyikan kotoran dengan baik dan kereta berwarna terang seperti merah dan kuning adalah yang paling kurang diingini. Satu kajian baru-baru ini yang dilakukan oleh laman web carian kereta yang digunakan oleh Amerika Syarikat ISeeCars.com menganalisis lebih daripada 2.1 juta jualan kereta terpakai dari model tahun 2014 mendapati variasi harga susutan yang berlainan berdasarkan warna cat. Kereta kuning memegang nilai-nilai mereka yang terbaik dan menyusut 27% dalam tempoh tiga tahun pemilikan pertama, kurang daripada purata kadar susut tiga tahun sebanyak 33.1%. Juga yan g agak baik: kereta oren dan hijau dengan kadar penyusutan masing-masing 30.6 dan 30.9%.

Warna yang paling teruk memegang nilai selama tiga tahun? Beige, ungu dan emas, yang semuanya melebihi purata kadar susut nilai sekurang-kurangnya 10%.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

Previous post

Usikkan Toyota RAV4 2019 Sebelum Debut New York

Next post

"Jangan Sama Sekali Sebut Tidak Sama Sekali; Kereta Prestasi Adalah Baik Untuk Audi. "

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>