Gaya Hidup

Panggilan Balik Takata Corp Menelan Belanja USD24 Bilion

Takata Corp, pembekal di sebalik penarikan balik terbesar industri auto menganggarkan panggilan balik komprehensif pengepam beg udara itu akan menelan kos sebanyak kira-kira 2.7 trilion yen (US $ 24 bilion).

Senario penarikan balik  paling buruk melibatkan kira-kira 287,500,000 pengepam beg udara. Takata dan pembuat kereta yang terlibat masih perlu menentukan bagaimana kos ini akan dikongsi bersama.

National Highway Traffic Safety Administration telah menyatakan bahawa inflators beg udara Takata telah menyebabkan sembilan kematian di Amerika Syarikat kerana pecahan penyembur plastik dan serpihan logam. Pihak berkuasa sedang menyiasat semua inflators Takata yang menggunakan bahan kimia pendorong yang dilarang untuk model masa depan dan memberikan syarikat itu sehingga akhir 2019 untuk menentukan punca kecacatan atau membuktikan inflators adalah selamat.

vw-takata-airbags

 

Previous post

Audi A3 Tahun 2017 Muncul Lebih Ringan, Lebih Cekap, Lebih Tampan

Next post

Infiniti QX60 Terima Pilihan Keselamatan Terbaik di Amerika Syarikat

Ross Hadi

Ross Hadi

21 tahun mengacara di radio. 8 tahun bersama Daniel Ferrnandez dalam rancangan Car Tunes di radio. Kini di sini dan media sosial sejak 2014.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *