Cerita Auto

Honda NSX GT

Acura telah membuka tirai race-carnya  NSX GT3 hari ini di New York International Auto Show 2016 , mengumumkan hasratnya untuk megempenkan super car  NSX twin-turbocharged di Amerika Utara bermula pada tahun 2017. NSX sedang menjalani ujian dan dijadualkan untuk dihomologasi sebagai race-car FIA  kelas GT3 musim luruh ini.

honda_nsx_gt3_2

Acura NSX GT3 kereta perlumbaan memaparkan bodywork custom dan komponen aero termasuk spoiler dek wing besar, diffuser underbody dan ruang udara hood diperbesarkan untuk penyejukan enjin yang cekap.

honda_nsx_gt3_3

NSX GT3 akan dikuasakan oleh enjin 3.5 liter, 75 darjah, twin turbocharged DOHC V-6 menggunakan spesifikasi reka bentuk sama seperti enjin dalam Acura NSX  2017, termasuk block, heads, valvetrain, crankshaft, pistons dan dry sump lubrication . Enjin akan dipasangkan dengan kotak gear lumba sequential-shift 6-kelajuan, menyampaikan kuasa ke roda belakang.

honda_nsx_gt3_4

Previous post

Mazda MX-5 Varian Retractable Fastback Debut di NY Auto Show

Next post

SDAC Tawar Rebat Tunai, Bayaran Bulanan Lebih Rendah untuk Ford Fiesta & EcoSport

Ross Hadi

Ross Hadi

21 tahun mengacara di radio. 8 tahun bersama Daniel Ferrnandez dalam rancangan Car Tunes di radio. Kini di sini dan media sosial sejak 2014.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *