Cerita Auto

Gambar Paten Bocor Dedah Potensi Rekabentuk Civic Hatchback

Dengan Civic baru-baru ini dilancarkan di Thailand, ia hanya menunggu masa sebelum kita mula melihat mereka di jalan raya tempatan. Kita hanya boleh berharap bahawa imej-imej varian hatchback ini  adalah sama dengan realiti.

 

Honda-Civic-Hatchback-1

Walaupun Prototaip Civic Hatchback telah ditunjukkan baru-baru ini di Geneva International Motor Show, paten ini kelihatan seperti produk yang sudah siap. Ia adalah tidak rumit, tetapi mengikut piawaian Civic reka bentuk masih sibuk. Brek lampu  berbentuk ‘C ‘ memperlihatkan diri di sini sama seperti yang mereka lakukan pada varian sedan, tetapi ia seolah-olah lebih baik di sini. Terdapat juga rasa simetri seperti yang dilihat pada bumper depan dan belakang, kedua-dua ciri kelihatan sebagai sisipan plastik yang gelap.

 

Honda-Civic-Hatchback-4

Sebagai peringatan, motor 1.5 liter turbocharge  yang masuk ke peringkat atas Civic pasaran Thai menghasilkan 172 PS dan 220 Nm tork.

Previous post

Waze 4.0 Wajah Baru Untuk Pengguna Waze Android

Next post

Toyota Mengusik Sesuatu Berkaitan Prius

Ross Hadi

Ross Hadi

21 tahun mengacara di radio. 8 tahun bersama Daniel Ferrnandez dalam rancangan Car Tunes di radio. Kini di sini dan media sosial sejak 2014.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *