Sukan

Tengku Amirul Mahu Tambah Koleksi Juara

Sekalipun sudah mengesahkan status sebagai juara keseluruhan kelas CP115, Tengku Amirul Haffirudin tidak memandang mudah saingan Pusingan 9 Kejuaraan Cub Prix AAM Malaysia PETRONAS di Jempol, Negeri Sembilan pada 17 dan 18 November ini.

BHP-Infiniti-Thematic_Web-Banner_DSF_ENG_650x85_FA

Pelumba Motul Zeneos Yamaha YY Pang itu sebaliknya terus dahagakan kemenangan sekalipun telah bergelar juara lebih awal setelah mengumpul 188 mata hasil dari tujuh kemenangan dan satu di tempat keempat sepanjang lapan pusingan lepas jauh mengatasi rakan sepasukan, Md Fareez Afeez di kedudukan kedua dengan 116 mata.

Selain gelaran keseluruhan individu, pasukan Motul Zeneos Yamaha YY Pang turut mengesahkan status sebagai juara keseleluruhan berpasukan dengan mengumpul 304 mata ketika ini.

Tengku Amirul (18) bersaing bersama rakan seapsukan, Md Fareez

“Misi saya adalah untuk terus meraih kemenangan pada baki dua perlumbaan terakhir musim ini, dan pada masa sama merancang strategi untuk membantu Fareez kekal di tangga kedua keseluruhan ketika ini,” jelas Tengku Amirul.

“Walaupun sudah bergelar juara keseluruhan, ini tidak bermakna saya memandang mudah saingan minggu ini, sebaliknya saya mempunyai misi untuk menamatkan musim ini dengan sembilan kemenangan.”

Menurut pemilik pasukan, Pang Yoke You (YY Pang), Tengku Amirul akan kekal beraksi dalam saingan CP115 pada baki dua perlumbaan terakhir musim ini. “Kami mahu dia terus bersaing merebut kemenangan. Tentang saingan kelas CP150, semuanya akan diputuskan kemudian, bukannya ketika ini.”

Previous post

Nissan Frontier Sentinel Sedia Untuk Misi Menyelamat

Next post

Perodua Capai 500,000 Unit EEV, Kukuh Status Syarikat EEV No 1 Negara

Amirul Mukminin

Amirul Mukminin

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *