Gaya Hidup

Nissan GTR Mencipta Drone: 0-100km / j Dalam Hanya 1.3 Saat

Nissan hari ini telah memperkenalkan GT-R Drone – salah satu daripada pesawat FPV (First Person View) drone lumba terpantas di dunia.

Dibina untuk mampu mengikut  Nissan GT-R 2017 yang baru ketika penggambaran di trek, drone ini menampilkan yang terkini dalam teknologi meningkatkan prestasi – sama seperti automotif.

GT R drone 2

Direka khusus oleh World Drone Prix Champions, Tornado XBlades Racing, GT-R Drone menggunakan talaan lumba yang konfigurasi  istimewa dan kanopi  rendah drag untuk mencapai 100 km / h dari 0 hanya 1.3 saat.

Menonjolkan bakat kedua-dua mesin, GT-R Drone mengejar supercar ini di sekeliling litar Silverstone yang mencabar.

Kedua-dua mesin menggunakan teknologi yang luar biasa dan kejuruteraan untuk mendapatkan prestasi maksimum, baik dalam garis lurus dan selekoh. GT-R memindahkan kuasa  kereta dari twin-turbocharged 3.8 liter 24 injap V6 kepada keempat-empat roda; GT-R Drone memberikan pecutan yang luar biasa melalui empat kipas mengawan dengan motor 2000kV XNOVA dan spesifikasi perlumbaan bingkai quadcopter Sky-Hero.

GT R drone 3

GT-R baharu 2017 mewakili perubahan paling ketara ke kereta sejak model R35 ini mula diperkenalkan pada tahun 2007. Lain dari Drone ini, GT-R mempunyai ciri-ciri aerodinamik baru yang direka untuk memastikan ia kukuh di atas tanah.

Walaupun Drone ini boleh memecut lagi laju dari kereta, kereta ini tidak lama-kelamaan dapat mengejar rotor: GT-R Drone mempunyai kelajuan tertinggi kira-kira 115 batu sejam saja, berbanding 196 mph untuk kereta.
Walaupun sistem empat roda yang luar biasa daripada GT-R tidak dapat menandingi agilty muktamad Drone walaupun, yang mempunyai kebolehan memusing  hanya 0.3m. Drone dibina untuk melaksanakan gerakan mendebarkan dengan ketepatan yang luar biasa dan ketangkasan.

Spek GT-R dan GT-R Drone

  GT-R GT-R Drone
Kelajuan Maksimum 196mph 115mph
Lebar 1895mm 30cm
Panjang 4710mm 30cm
Tinggi 1370mm 6.5cm
Berat 1752kg 0.7kg
Battery/Enjin V6 twin turbo 1400mah Lithium Polymer 6s
Pusingan 12.2m 0.3m
Teras/Tork 637Nm 4.68kg
Model/Bingkai Drone Nissan GT-R Sky-Hero
Kekuatan Straights Slalom Course

GT R drone 4

 

Previous post

VUHL 05RR Muncul Di Goodwood Festival of Speed

Next post

Reaksi Brexit Kepada Nilai Stok Kereta Berjenama di Britain

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *