Berita Auto

Mercedes-Benz Terima 3 Penghargaan World Car of The Year

Ketika berlangsungnya New York International Auto Show, Mercedes-Benz menerima 3 penghargaan World Car of The Year.  Tahun ini, mereka melihat 5 daripada model keluaran mereka berjaya ke pusingan akhir penjurian dimana bukanlah pencapaian yang hebat sebagai pengeluar kereta ini.

mercedes-amg_gt

Mercedes-Benz C-Class mengambil keseluruhan tempat pada tahun ini. Namun, model sedan mewah hadir di tempoh hayat BMW 3-Series, melakar perubahan trend dan perspektif di dalam mencuri perhatian peminat semasa. Keseluruhan gaya bagi dalaman kereta ini, di ubah sepenuhnya dari model yang sebelumnya.

mercedes-benz_s-class_4

Mercedes Benz mendapat anugerah untuk World Luxury Car tahun ini. Ini mewakili puncak rangkaian Mercedez-Benz. Manakala syarikat Jerman yang lain sentiasa lebih menjaga kepada aspek dinamik kejuruteraan, Mercedes-Benz telah berjaya mengekalkan dari segi keselesaan.

Waktu yang tepat untuk layak memenangi anugerah Mercedec-Benz AMG GT, yang mana langsung menggondol World Performance Award. Mengikuti dari legasi SLS AMG, AMG GT dengan sedikit perbezaan pendekatan bila ia disamakan dengan prestasi kereta sport. Skalanya dikecilkan kepada beberapa peratus, sehingga ia kehilangan prestij untuk menjadi kereta sport yang sebenar.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_1024x768_wallpaper_01

Previous post

Konsep Ssangyong XAV Diperkenalkan Buat Pertama Kali di Seoul Motor Show 2015

Next post

Lexus NX Terima Wajah Baru Dari Wald

Ross Hadi

Ross Hadi

21 tahun mengacara di radio.
8 tahun bersama Daniel Ferrnandez dalam rancangan Car Tunes di radio.
Kini di sini dan media sosial sejak 2014.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *