Bisnes

Keuntungan Nissan Menurun 12% … Tapi Ini Akan Berubah 2018 Ini

Nissan Motor melaporkan penurunan 12% dalam keuntungan operasi pada suku terakhir sebagai kerugian pertukaran mata wang asing, campuran jualan yang merosot dan kos keseluruhan untuk menangani skandal pemeriksaan kenderaan di Jepun mengimbangi keuntungan jumlah yang tidak seberapa.

Keuntungan operasi merosot kepada 210.5 bilion yen (USD1.98 bilion) pada tahun fiskal suku keempat yang berakhir pada 31 Mac, syarikat itu mengumumkan dalam laporan pendapatannya pada hari Isnin.

Pendapatan bersih turun 32% kepada 168.8 bilion yen (USD1.59 bilion) dalam tempoh Januari-Mac.

Pendapatan merosot 0.9% kepada 3.42 trilion yen (USD32.2 bilion), kerana jualan di seluruh dunia meningkat 1.7% kepada 1.7 juta kenderaan dalam tempoh 3 bulan.

Pendapatan Nissan dikatakan kerana penghargaan yen berbanding dolar A.S dan mata wang lain. Syarikat itu juga telah menempah sejumlah 20 bilion yen (USD188.3 juta) untuk pemeriksaan akhir di pasaran domestik tahun lepas. Jumlah dagangan borong yang jatuh dan campuran yang merosot melemahkan lagi 48.1 bilion yen (USD452.8 juta) pada suku tersebut.

Namun, Nissan masih mampu membuat beberapa kemajuan dalam mengimbangi kos pemasaran dan jualan, keutamaan untuk CEO Hiroto Saikawa. Beliau memacu syarikat itu daripada jualan armada dan insentif yang menjerat keuntungan di A.S. Dalam usaha untuk meningkatkan nilai jenama dan margin.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

 

Previous post

Jualan Alfa Romeo Naik Sehingga 60% Terima Kasih Kepada SUV Stelvio

Next post

BMW Jual 36,692 Unit Kenderaan Elektrik Dalam Tempoh 4 Bulan

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>