Cerita Auto

Eropah Mahu Memastikan Powertrain Diesel Tidak Pupus

Para pembuat kereta Eropah akan mengimbangi kehilangan diesel yang cekap dalam armada mereka dengan enjin suntikan langsung petrol, turbocharged petrol, sistem hibrid ringan 48 volt, dan gelombang yang dijangkakan hibrid plug-in, yang bersama-sama dengan kenderaan elektrik akan memenuhi syarat untuk apa yang dipanggil “super kredit” di bawah rejim pelepasan 2020.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

Para pembuat mobil akan menyimpan diesel dalam barisan mereka untuk anjakan yang lebih tinggi bersama dengan hibrid, dan petrol untuk anjakan yang lebih kecil dan model arus perdana. Penganalisis Eropah berkata masa depan diesel sebahagian besarnya berada di tangan pembeli kereta, yang kebimbangannya termasuk nilai residual diesel, kekeliruan mengenai EU yang berbeza dan peraturan tempatan, dan kepercayaan pembuat kereta selepas skandal diesel VW yang mengejutkan semua pengeluar Eropah yang lain dan meletakkan industri enjin diesel dalam trend menurun.

 

Previous post

Nikmati pelbagai ganjaran dan tawaran dari Nissan sempena Tahun Baru Cina

Next post

Pandu Uji: Volkswagen Passat Trendline

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>