Berita Auto

Jualan Isuzu D-Max Meningkat Pada Separuh Pertama 2016

Permintaan terhadap trak pikap Isuzu D-Max yang efisien dan dipercayai dilihat meningkat dalam tempoh enam bulan pertama 2016. Sekali gus mengubah corak penurunan jualan pasaran automotif sehingga 15 peratus secara amnya dan segmen trak pikap khususnya.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

Jualan Isuzu D-Max meningkat kepada 3,069 unit, bertambah sebanyak 10.6 peratus berbanding tempoh sama pada tahun 2015. Perkongsian pasarannya juga meningkat sebanyak 3.4 peratus untuk mencatat penguasaan 14.7 peratus dalam segmen trak pikap.

Ketika mengumumkan keputusan ini, Pengarah Eksekutif Isuzu Malaysia, Hajime Machimura memberitahu permintaan tinggi terhadap D-Max kekal konsisten. Biarpun di sebalik corak pasaran dan sentimen pengguna yang kurang memberangsangkan.

“Kenderaan Isuzu dilihat dapat meyakinkan pengguna kerana ia mampu menawarkan penyelesaian yang terbaik, menerusi aspek nilai, kebolehpercayaan dan karekter pemanduan yang cemerlang. Ia sememangnya memberi kelegaan ketika pengangkutan menjadi satu beban yang terpaksa dipikul oleh pengguna,” kata Machimura.

SONY DSC

“Dengan memberi fokus kepada aspek karekteristik terbaik trak pikap Isuzu, kami boleh membuktikan bahawa peningkatan kos sara hidup tidak seharusnya memberi kesan kepada kualiti hidup, jika anda boleh berjimat dari segi pengangkutan,” tambah Machimura.

Isuzu D-Max sememangnya terbukti menjadi salah sebuah trak pikap yang paling lasak dan menjimatkan bahan bakar di pasaran. Ia diuji di tengah-tengah belantara Sabah beberapa kali sejak bertahun-tahun lamanya menerusi cabaran off-road Borneo Safari. D-Max juga kekal menjadi pemegang rekod trofi Anugerah Penjimatan Bahan Bakar Asian Auto sebanyak enam kali berturut-turut.

Berdasarkan kepada momentum jualan semasa Isuzu D-Max dan usaha meningkatkan kepuasan pelanggan oleh syarikat, Isuzu Malaysia yakin bahawa prestasi jualannya pada tahun ini akan lebih baik berbanding jualan sebanyak 6,042 unit yang direkodkan pada tahun 2014, biarpun Persatuan Automotif Malaysia (MAA) meramalkan angka jualan kenderaan akan merosot.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai rangkaian kenderaan dan pengedar sah terdekat Isuzu, sila layari laman web: www.isuzu.net.my/home

Previous post

BMW Mengesahkan Kereta Memandu Dirinya Sendiri Menjelang 2021

Next post

Audi Sudah Membina Q5nya Yang Ke Satu Juta

Amirul Mukminin

Amirul Mukminin

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *