Motosikal / Lain Lain Roda

Ducati Scrambler – The Land of Joy

Ducati Scrambler bukan sahaja motosikal baru tetapi satu jenama baru, pendekatan baru untuk dunia motosikal yang menawarkan bukan sahaja prestasi dan teknologi tetapi juga kebebasan bersuara, menyeronokkan dan perkongsian emosi positif.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

Ducati Scrambler adalah satu jenama baru, yang menawarkan dunia yang baru terdiri daripada motosikal, aksesori dan pakaian yang menyediakan perkataan terakhir dalam ekspresi diri. Anti-konformis, tercapai dan perlu, Ducati Scrambler adalah gabungan yang sempurna dari tradisi dan kemodenan, satu langkah ke arah intipati tulen motosikal: dua roda, hendal luas, enjin sempoi dan keseronokan tidak berkesudahan.

SAM_0009

Dunia Scrambler – tambahan terbaru kepada alam semesta Ducati – adalah salah satu yang sahih kreativiti dan kebebasan bersuara; Menjelang sehingga ketibaan rasminya telah menjana buzz yang tidak pernah berlaku sebelum ini, kerana mempunyai kempen pelancaran menawar keaslian yang cemerlang. Ini adalah lebih daripada hanya sebuah motosikal baru: ia adalah satu dunia yang baru, salah satu yang terserlah melalui pelbagai versi yang menyediakan titik permulaan untuk memenuhi perbezaan keperluan dan kehendak penunggang motosikal individu. Reka bentuk”Pra-Warisan” memberi pandangan kontemporari pada motosikal ikonik dibina oleh Ducati sejak tahun 70-an. Ducati Scrambler, walaupun, bukan motosikal retro: ia, sebaliknya, bertujuan untuk menjadi hanya bagaimana motosikal legenda akan jadi hari ini jika Ducati tidak pernah berhenti membinanya.

Hari ini,  keluarga Ducati Scrambler sudah berkembang. Icon, Urban Enduro, Full Throttle dan Classic kini mempunyai Versi  baharu Sixty2 yang membuka laluan kepada segmen dua roda baharu yang memenuhi kehendak mereka inginkan motosikal berenjin kecil yang mudah untuk dikendalikan dan mempunyai kos rendah tetapi tidak mahu ketinggalan semangat Scrambler yang unik.

Selain itu, terima kasih kepada pilihan besar pakaian dan aksesori motosikal, dipanggil “Ingredients”, Ducati Scrambler menawarkan pelbagai barangan eksklusif peribadi dan pilihan gaya hidup yang tidak terhad.

02 DUCATI SCRAMBLER SIXTY2

 

Ducati Scrambler Sixty2

• Warna

1. “Atomic Tangerine” dengan frame dan seat hitam

2. “Ocean Grey” dengan frame dan seat hitam

3. “Shining Black” dengan frame dan seat hitam

• Ciri-Ciri

o Steel teardrop fuel tank dengan dedicated design

o Stiker logo khusus

o Traditional stanchion fork

o Rekabentuk mudguard depan baharu

o Rekabentuk klasik steel swingarm

o Exhaust dengan pipe layout baharu dan silencer cover hitam

o Tayar belakang 160/60 x 17’’

o Cermin pandang belakang bulat

o Pemegang plat tinggi

o ANS 2-channel sebagai standard

03 DUCATI SCRAMBLER SIXTY2

 

 

Previous post

PETRONAS Dynamic Diesel Euro 5 Sekarang Boleh Didapati Di Lembah Klang

Next post

Raikan Kebebasan & Perpaduan Dengan Tawaran Hari Malaysia Chevrolet

Ross Hadi

Ross Hadi

21 tahun mengacara di radio.
8 tahun bersama Daniel Ferrnandez dalam rancangan Car Tunes di radio.
Kini di sini dan media sosial sejak 2014.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *