Cerita Auto

Nissan Bersedia Untuk Pelancaran GTR 2017, Dijual Pada Akhir Bulan Julai

Nissan Motor Co., Ltd. mengumumkan bahawa ia akan melancarkan Nissan GT-R 2017 baharu dan akan dijual pada 27 Julai 2016, di peniaga Nissan di seluruh Jepun. Kereta itu diumumkan pada 1 April di Jepun sebelum pelancaran rasmi.

Nissan-GT-R-7

GT-R baharu mempunyai rupa yang segar di dalam dan luar, serta penambahbaikan prestasi memandu dan ciri-ciri utama baru – semua mewakili perubahan yang paling penting yang dibuat untuk model itu sejak ia diperkenalkan pada tahun 2007.

Nissan-GT-R-4

Legasi GT-R berterusan sebagai “GT” muktamad (Grand Tourer), bersenjata dengan perjalanan yang selesa, tahap tinggi pengemasan dan penanda aras dan kemasan; manakala prestasi tinggi yang bertaraf dunia merangkumi “R” dalam namanya (teknologi Racing).

Nissan-GT-R-6

Oleh itu, watak “prestasi multi” membolehkan pemandu untuk menikmati kedalaman sepenuhnya keupayaan GT-R, sama ada memandu selekoh, jalan gunung penggulungan atau hanya cruising di lebuh raya terbuka atau pun menjalankan urusan tugasan kejiranan.

Nissan-GT-R-2

Enjin pemenang anugerah GTR, 3.8-liter V6 24 injap twin-turbocharged enjin – setiap unit buatan tangan oleh juruteknik Takumi sendiri – kini menyampaikan 570 PS pada 6800 rpm dan 637 Nm tork pada 3300-5800 rpm tanpa menjejaskan ekonomi bahan api.

Nissan-GT-R-8

“Edisi Track direkayasa oleh nismo” adalah gred khas yang telah ditambah ke dalam portfolio gred kereta itu pada November 2014.

Nissan-GT-R-10

Ia direka sebagai, gabungan  struktur badan tegar dan penggantungan NISSAN GT-R NISMO dengan spesifikasi dan bentuk model standard GT-R.

Nissan-GT-R-9

Gred diteruskan dalam model 2017, dipasang dengan penggantungan dan roda NISMO NISSAN GT-R.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

Further details including release date and, price will be announced later this summer.

Nissan-GT-R-3

 

 

 

 

Previous post

Mazda Jalin Kerjasama Dengan Isuzu Untuk Trak Pikap Baharu

Next post

Tawaran Hebat di Rumah Terbuka Raya Volkswagen

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *