Pameran Motor & Anugerah

Mazda3 Dinamakan Canadian Car of the Year 2021

Sedan/hatchback Jepun menambah satu lagi anugerah kepada koleksinya yang sudah mengagumkan.

Apabila Mazda3 generasi keempat membuat penampilan sulungnya pada tahun 2018, ramai, termasuk kami, terpikat dengan reka bentuknya yang bersih namun agresif, yang merangkumi evolusi terbaharu falsafah reka bentuk Kodo pembuat kereta itu. Malah, kami akan meneruskan dan mengatakan ia adalah kereta segmen C yang paling cantik di pasaran hari ini.

Mujurlah, Mazda3 bukan indah rupa dari khabar dan tidak boleh digunakan. Walaupun tanpa enjin pengecas turbo, yang merupakan sesuatu yang dibanggakan oleh Honda Civic, kereta itu membuktikan ia lebih daripada mampu menghasilkan simile dengan pengendalian yang tajam dan casis yang seimbang. Tambahkan bahagian dalam kelas atasan pada campuran, anda akan mempunyai sedan pemandu yang sangat menarik (atau hatchback) yang anda boleh gunakan.

Oleh itu, tidak menghairankan bahawa Mazda3 telah dinobatkan Canadian Car of the Year untuk tahun kedua berturut-turut. Menurut Persatuan Wartawan Automobil Kanada (AJAC), kereta itu cemerlang dalam pelbagai kategori termasuk Penggayaan, Kualiti, Kedudukan Pemandu, Kesunyian, Prestasi, Dinamik Kenderaan dan Keselamatan.

Ini siaran media Mazda dengan lebih maklumat:

PRESS RELEASE

Mazda3 has been named Canadian Car of the Year 2021 by the Automobile Journalists Association of Canada.

The Automobile Journalists Association of Canada (AJAC) is an association of professional journalists, writers, photographers and corporate members that choose the winners of the Canadian Car of the Year (CCOTY) and Canadian Utility Vehicle of the Year Awards (CUVOTY) every year. Mazda3 was chosen as the Canadian Car of the Year 2021 on March 30, 2021 local time thanks to its high evaluations for Styling, Quality, Driver Position, Quietness, Performance, Vehicle Dynamics and Safety.

AJAC allows for all models on sale to be eligible for their awards, regardless of the year of introduction of models. The Mazda3 is the first vehicle to win the award for two consecutive years, following its win in 2020.

Previous post

Mengapa Defender BAHARU merupakan Off Roader Terbaik Di Dunia

Next post

BMW iX3 Dibuka Untuk Tempahan Di Malaysia

Ross Hadi

Ross Hadi

21 tahun mengacara di radio.
8 tahun bersama Daniel Ferrnandez dalam rancangan Car Tunes di radio.
Kini di sini dan media sosial sejak 2014.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *