Cerita Auto

Volkswagen Arteon Shooting Brake Mungkin Akan Dihasilkan

Kereta sportwagon dan fastback bukan kegemaran pembeli Malaysia.

BHPetrol Merdeka Contest Banner

Dalam masa beberapa bulan, Arteon akan dilancarkan di Malaysia dan tempahan sudahpun dibuka.

Sementara itu terdapat khabar angin bahawa versi wagon sukan sedang dalam perjalanan untuk pasaran Eropah dan Amerika Utara sahaja. Dengan kemungkinan enjin V6 baru, gerabak sukan ini akan bersaing secara langsung dengan kereta sukan Volvo dan pesaing jerman umum.

Volkswagen Arteon baru adalah berdasarkan kepada Modular Transverse Matrix (MQB). Transverse di sini bererti enjin yang dipasang secara melintang di hadapan. Konfigurasi ini secara semulajadi mewujudkan ruang.

Wheelbase panjang 2,841 mm merangkumi kedua-dua paksi. Sehubungan itu, badan overhangs dari model fastback sepanjang 4,862 mm adalah pendek dan ringkas. Arteon adalah 1,871 mm lebar dan 1,427 mm tinggi. (4,733 milimeter panjang, 1,843 milimeter lebar dan 1,386 milimeter tinggi.

Julat Volkswagen Arteon mempunyai enam enjin suntikan bahan api langsung turbocharged. Semua mempunyai empat silinder. Penambahan V6 juga boleh memberi isyarat kepada fastback V6 untuk bersaing dengan Audi A5 S-Line dan BMW yang akan tiba tidak lama lagi, wagon 330i.

Arteon-Wagon2

Previous post

Adakah Kia Merancang Membina Sebuah Pikap?

Next post

General Motors Akan Menghentikan Pengeluaran Chevrolet Malibu

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *