Psst!

Mazda Akan Mengeluarkan Kuasa 6-Silinder

Mazda telah menerbitkan laporan kewangan tahunan, yang, antara maklumat lain telah memperkenalkan strategi pembangunannya untuk tahun-tahun akan datang. Salah satu arahan yang akan diikuti adalah untuk mengembangkan rangkaian model.BHP Banner New Mazda

Perubahan Yang Dicadangkan Sangat Menarik

Mazda amat yakin dalam segmen premium, dan langkah pertama yang telah dibuat adalah dengan melancarkan tahap peralatan untuk model kereta semasa, yang sebahagiannya sangat tinggi dalam peralatan dengan harga yang agak berpatutan.

Di bawah perancangan yang dibentangkan, strategi harga Mazda akan diperluas dengan ketara ke tahap yang lebih tinggi. Pelbagai model syarikat akan dibahagikan kepada dua arah utama.

mazda-2

1. Model kompak akan dibina daripada apa yang dipanggil Senibina Kecil dan untuk mereka: enjin empat silinder Skyactiv-X yang baru dengan teknologi SPCCI (Spark Plug Controlled Motion Mowing) akan direka, memperbaharui Talian penggerak Skyactiv-G / D yang sedia ada, teknologi hibrid akan terus dibangunkan dan bateri pengeluaran proprietari untuk kenderaan elektrik akan diwujudkan.

2. Berita mengejutkan di antara semua rancangan ini adalah pengumuman Senibina Besar yang baru, yang melibatkan pengenalan enjin in-line enam silinder untuk kedua-dua Skyactiv-X dan Skyactiv-D! Model besar Mazda yang akan datang akan mempunyai susunatur enjin longitudinal, serta sistem pemanduan semua roda i-Active AWD (yang paling mungkin menjadi yang di gandar belakang).mazda-4

Ia juga mengumumkan bahawa platform baru ini akan serasi dengan sistem hibrid jenis ringan dan juga plug-in yang akan berfungsi bersama sistem elektrik 48 V. Dengan generasi baru kereta premium, Mazda juga akan memperkenalkan sistem elektronik Mazda Co-Pilot, yang kini sedang dalam keadaan pembangunan.

Semua teknologi baru dan sistem pendorong ini bertujuan untuk memacu Mazda ke segmen di mana syarikat-syarikat seperti Mercedes-Benz, BMW dan Audi membuat gelombang.mazda-5Semua ini adalah maklumat rasmi yang tersedia pada masa ini, dan dengan ini, beberapa hipotesis boleh dibuat. Kemungkinan besar, model pertama yang dibina di atas Seni Bina Besar yang baharu adalah Mazda6 generasi baru. Kereta itu sudah pun mempunyai enjin enam silinder selama tujuh tahun.

Nampaknya kitaran pengeluaran tidak meluas dengan sia-sia, kerana pembangunan platform yang baru memerlukan masa dan sumber. Tetapi tidak lama lagi, Mazda akan bersedia untuk serangan besar di pasaran dan kami menunggu dengan sabar untuk bertemu dan memandu model baru ini. mazda-3

 

 

 

Previous post

Produksi Polestar 1 Bermula Di Chengdu

Next post

Mercedes-Benz S560e Plug-in Hybrid Masuk Pasaran Malaysia

Ross Hadi

Ross Hadi

21 tahun mengacara di radio.
8 tahun bersama Daniel Ferrnandez dalam rancangan Car Tunes di radio.
Kini di sini dan media sosial sejak 2014.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *