Cerita Auto

McLaren Speedtail – Hyper-GT Pertama Dunia

McLaren Automotive telah memaklumkan kepada 106 pelanggan yang bertuah untuk memiliki contoh kereta yang mereka tahu hanya sebagai BP23 bahawa ianya akan dinamakan McLaren Speedtail.

Hyper-GTpertama dunia dan McLaren yang pertama di dunia untuk Ultimate Series, Speedtail akan mencapai kelajuan tertinggi oleh mana-mana McLaren, dengan keupayaan untuk melepasi kelajuan puncak 243 bsj daripada kereta jalanan McLaren F1 yang legenda. Reka bentuknya, yang disusun dalam satu siri sketsa, akan mengalir dan diselaraskan, dengan memasukkan bahan-bahan baru yang indah untuk memudahkan kemungkinan tanpa had untuk menyesuaikan diri melalui Operasi Khas McLaren (MSO).

Tambahan seterusnya ke McLaren Ultimate Series akan menjadi yang paling cepat (dalam garis lurus) dan McLaren paling mewah. Mempunyai reka bentuk kokpit tiga tempat duduk dengan kedudukan pemanduan yang berpusat – susun atur yang sama seperti F1 – dan powertrain hibrid elektrik petrol, McLaren Speedtail akan menyampaikan gabungan prestasi yang melampau yang tiada tandingannya  dan kemewahan sukan yang sesuai dengan statusnya sebagai  McLaren jalanan yang muktamad.

 

 

Previous post

Edisi 1 Mercedes-Benz AMG GT63 S 4-Pintu 0-100km/h Dalam 3.2 seconds

Next post

Art of Speed 2018 - Syurga Buat Peminat Kereta dan Motosikal Custom

Ross Hadi

Ross Hadi

21 tahun mengacara di radio.
8 tahun bersama Daniel Ferrnandez dalam rancangan Car Tunes di radio.
Kini di sini dan media sosial sejak 2014.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *