Bisnes

Jualan Ford Ranger Meningkat 9 Peratus

Ford Ranger mencatat jualan suku pertama yang kukuh di Malaysia dengan jualan runcitnya naik lebih sembilan peratus berbanding tahun sebelumnya kepada 1,451 unit.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

Prestasi suku tahun yang kukuh itu membantu Ranger meningkatkan penguasaan pasarannya dalam segmen trak pikap kepada 15.3 peratus, naik 1.3 peratus berbanding suku pertama tahun lalu.

“Trak pikap ‘Built Ford Tough’ Ranger dilihat berjaya menarik minat ramai pelanggan setia di seluruh negara,” kata Pengarah Urusan Pasaran Membangun Asia Pasifik, Ford Motor Company, Truong Kim Phong.

Ranger terus menjadi model paling laris Ford di Malaysia dan antara trak pikap yang paling laku di pasaran, berikutan permintaan yang semakin kukuh ke atas seluruh rangkaian modelnya.

Ford Ranger FX4_2

“Reka bentuk Ranger yang berani, selain aspek versatiliti, keselamatan dan kemampuan yang tiada tandingan nyata membantu meningkatkan popularitinya di Malaysia,” kata Pengarah Urusan Sime Darby Auto Connexion, Syed Ahmad Muzri Syed Faiz.

Di Malaysia, Ranger ditawarkan dalam sepuluh varian – merangkumi Ranger Wildtrak, Ranger FX4, XLT, XL dan varian-varian Standard – ini membolehkannya memenuhi apa jua keperluan kerja dan gaya hidup pelanggan.

Bagi menyokong jumlah pelanggan Ford yang pantas berkembang di Malaysia, Ford dan SDAC dilihat terus meluaskan rangkaian pengedarnya di seluruh negara, iaitu di Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak. Baru-baru ini, Ford dan SDAC mengumumkan pembukaan pusat jualan, servis dan alat ganti baharu Ford di Sarawak, Sime Darby Auto Connexion (Kuching).

Previous post

BMW Group Malaysia, Sime Darby Auto Engineering (SDAE) Rasmi Pembukaan Fasiliti Pemasangan Enjin di Kulim

Next post

Perodua Serah Lebih 38,000 Unit Daripada 70,000 Tempahan

Amirul Mukminin

Amirul Mukminin

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *