Motosikal

DNC Asiatic Jalin Usahasama Dengan Motul

DNC Asiatic Holdings Sdn. Bhd. menerusi anak syarikatnya, Demak Sales and Services Sri Lanka memeterai perjanjian kerjasama dengan pengeluar pelincir terkenal dunia Motul sebagai jenama pelincir yang dicadangkan untuk kegunaan semua motosikal jenama Demak yang dijual di Sri Lanka.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

Untuk itu, Transmec International (Pvt) Ltd yang merupakan pengedar sah Motul di Sri Lanka bersama Demak Sales and Services Sri Lanka telah menandatangani perjanjian membekal dan menjual produk pelincir Motul di kesemua rangkaian pengedar Demak di seluruh Sri Lanka.

Pengurus Besar Operasi DNC Asiatic Sdn Bhd., Tan Peng Kee berkata, perjanjian kerjasama ini memberi peluang kedua-dua jenama ini berkembang seiring dengan teknologi dan kepakaran masing-masing.

“Motul merupakan sebuah jenama minyak pelincir yang terkenal di dunia dan menjadi salah satu penaja dan juga rakan pelincir rasmi untuk Moto GP sejak dari 2014 sehingga kini, Demak amat berbangga kerana dapat bekerjasama dengan MOTUL,’ katanya.

Ketika ini semua model motosikal Demak dipasang di kilang Sri Lanka dengan purata jualan sebanyak 1,000 buah sebulan. Demak Sri Lanka memiliki 134 pengedar sah dan 34 pusat mega yang menyediakan perkhidmatan alat ganti dan servis di seluruh Sri Lanka.

Menurut Peng Kee, jenama Demak begitu cepat berkembang di Sri Lanka sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan bagi memenuhi permintaan pasaran Sri Lanka DNC Asiatic Sdn Bhd telah membuka kilang pemasangan di Sri Lanka tahun lalu.

“Melalui kerjasama dengan Motul ini, kita akan berkongsi kerjasama teknologi bagi meningkatkan keupayaan dan kepakaran jurutera serta rangkaian pengedar di seluruh Sri Lanka,” katanya.

Tambah beliau, Demak akan mencadangkan pengunaan minyak pelincir Motul sebelum dan selepas tempoh jaminan bagi mengekalkan keupayaan dan ketahanan enjin.

Previous post

Pasaran SUV Sedang Rancak di Malaysia, Tetapi Di Manakah Toyota?

Next post

TopMark Dijenamakan Semula Sebagai 'Toyota TopMark'

Amirul Mukminin

Amirul Mukminin

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *