Autonomi

‘Autonomi Urban Drive’ Jaguar Land Rover Dipamerkan

Kemaraan ke arah kereta autonomi berterusan dengan Jaguar Land Rover menyajikan kami dengan Autonomi Urban Drive yang di kemas kini hari ini . Syarikat-syarikat kereta British telah mengeluarkan video di bawah menunjukkan bahawa kereta yang dilengkapi dengan teknologi operasi secara autonomi melalui sebuah bandar, mematuhi lampu isyarat serta melalui persimpangan T dan bulatan.

Jaguar Land Rover memberitahu kami mereka mahu kenderaan mereka mencapai autonomi ‘tahap empat’ dalam dekad yang akan datang. Ini akan melihat kereta dan SUVnya beroperasi secara bebas dalam persekitaran khusus seperti persekitaran bandar atau jalan raya, tanpa campur tangan pemandu. Bos Penyelidik Kejuruteraan di Jaguar Land Rover, Tony Harper, mengatakan teknologi itu sangat menarik.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

 

“Kami bukan saja hanya menggantikan pemandu, dan membuat  kereta tanpa pemandu.”

“Teknologi masa depan akan memberi pemandu lebih bukan kurang – mereka akan membantu dan akhirnya meningkatkan pengalaman memandu.”

 

Previous post

Ujian Pemanduan Sendiri Mercedes Beralih Ke Hadapan Gergasi Teknologi

Next post

Ciri-ciri Baru BMW X3 dan Peralatan Keselamatan Advanced Dipertengahkan

Ross Hadi

Ross Hadi

21 tahun mengacara di radio. 8 tahun bersama Daniel Ferrnandez dalam rancangan Car Tunes di radio. Kini di sini dan media sosial sejak 2014.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *