Bisnes

Paul Singer Melabur Dalam Hyundai Group

Pelabur kewangan AS Paul Singer telah menyertai Kumpulan Hyundai Korea. Dana lindung nilainya Elliott mempunyai saham bernilai lebih daripada USD1 bilion (812 juta euro) dari Hyundai dan syarikat saudaranya Kia.

Elliott mengalu-alukan berita bahawa pembuat kereta mengambil langkah pertama ke arah struktur korporat yang lebih baik. Walau bagaimanapun, pengurusan perlu berbuat lebih banyak dan menyediakan pelan terperinci untuk tadbir urus yang lebih baik dan lebih banyak pengedaran kepada pelabur di kalangan syarikat. Akibatnya, dana lindung nilai itu juga mahu terlibat secara langsung dalam perbincangan dengan pihak pengurusan.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

Rangkaian kompleks di sekitar syarikat Hyundai berkisar pada pengasas keluarga Chung. Untuk masa yang lama ada kritikan daripada pemegang saham mengenai dakwaan tiada ketelusan yang diperkatakan. Struktur kumpulan adalah dari keluli ke pengeluaran kereta dan bersama-sama mempunyai nilai pasaran lebih dari 70 bilion euro.

 

Previous post

McLaren Tawarkan Pakej Track Pack Untuk 570S Spider

Next post

Akhirnya ... Toyota 86 Turbo Dengan 260 bhp Sedang Dibangunkan

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>