Bisnes

Daimler AG Mengalu-alukan Li Shufu, Pemegang Saham Jangka Panjang Baharu

Daimler AG mengesahkan bahawa usahawan Li Shufu telah memperoleh 9.69% (103,619,340 saham) syarikat. Daimler dengan sukacitanya mengumumkan bahawa dengan Li Shufu ia boleh memenangi satu lagi pemegang saham berorientasikan jangka panjang, yang yakin dengan kekuatan inovasi Daimler, strategi dan potensi masa depan.

Daimler mengetahui dan menghargai Li Shufu sebagai seorang usahawan Cina yang sangat berpengetahuan dengan wawasan yang jelas untuk masa depan, dengan siapa seseorang dapat membincangkan pembentukan perubahan dalam industri.

Buat masa ini bukan Geely Group mahupun syarikat lain di Zhejiang Geely Holding Group berhasrat untuk memperoleh saham tambahan, kata Geely.

Pelaburan itu berkembang ke pasaran automotif premium Eropah dan mengakhiri spekulasi perkongsian. Syarikat Cina itu yang sudah memiliki Volvo Cars, menyusun semula kenderaannya telah menjadikannya sebagai alternatif yang popular kepada jenama mewah Jerman.

 

 

Previous post

Stesen Pengecasan Kenderaan Elektrik Perniagaan USD360 Bilion

Next post

Yamaha XMax 250 Masuki Pasaran Malaysia - RM22,498

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>