Gaya Hidup

Ford ‘Driving Skills for Life for Her’ Membantu Kaum Hawa Arab Memandu

Ford Motor Company membantu wanita Arab Saudi memperoleh kuasa mobiliti dengan menganjurkan program Kemahiran Memandu Seumur Hidup selama empat hari dengan Effat University. Kursus pecah tanah - ‘Driving Skills for Life for Her’ – berikutan keputusan mercu tanda oleh Kerajaan, seperti yang diperintahkan oleh Yang Mulia, Raja Salman bin Abdulaziz Al Saud, untuk mengangkat larangan terhadap wanita memandu di Arab Saudi.

Driving Skills for Life for Her program pengantarnya di mana-mana di dunia akan mempunyai instruktor bersertifikat yang menyediakan latihan di kampus Universiti Effat, Jeddah. Memanggil rakan-rakannya untuk mengambil bahagian, Shams Hakim, pelajar HR Perniagaan di Effat, mengumumkan program itu di YouTube.

Dijadualkan untuk Mac 5-8, program ini akan melatih lebih daripada 250 pelajar Universiti Effat, menggabungkan empat modul pengalaman dalam kenderaan – satu mengenai pembelajaran tentang kenderaan, satu lagi gangguan, satu lagi kerosakan dan satu lagi untuk menangani brek. Sesi akan didahului dengan taklimat dengan pengajar utama.

BHP-Harmony-in-Performance_DSF_Banner-Malay_650x85_201606101

Previous post

Menurut J.D. Power Lexus No.1 Sekali Lagi

Next post

BMW Oil Inclusive Programme Kini Ditawarkan dengan Pelan Bayaran Ansuran Maybank

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>